vineri, 11 decembrie 2009

cu rufele pe masa (2)- vine talciocul cu iarna


dacă vă amintiti, am făcut parte acum vreo lună și ceva din celula de criză a primei ediții a talciocului urban.
ma obosesc diacriticele. miine se lasa cu a doua editie, prin bunavointa delieei, si va rog, scapati-ma de camasile sotului care au intrat la apa si de monitorul tip crt de 19”, functional. mai primiti bonus inca unul de 20” daca e, functional si ala. poate stiti vreun artist care vrea sa faca un performance cu monitoare aruncate de pe bloc. o sa mai aduc niste țoale neutre, niste pantaloni de gay si ca veni vorba, am bagat un nou sondaj.
off topic 1: din cele 29 de persoane care s-au autochestionat, doar 11 sint nemiloase cu cosmeticele expirate. restul (mai) inchide ochii.
daca vreti sa ne vedeti cit de nepriceputi si jenati sintem (in actiunea asta temerara de-a expune public obiectele care au avut macar o data tangență cu vietile noastre) haideti miine pe la verde cafe, o sa fie misto.

off topic 2: copilul tocmai spune ca daca mami si tati s-au casatorit, atunci si el s-a casatorit singur (lol:))

si niste poze de la primul talcioc, imi pare rau ca sint chiar thumbnails, dar cum sint furaciuni si cum dedi se protejeaza, ca un baiat mare ce e...


de data asta s-ar putea sa venim fara copil, miine e foarte cerut la joaca de verisoara favorita...

duminică, 6 decembrie 2009

mici întîmplări care te fac să meditezi asupra lipsei de educație a părinților

ieri, la farmacie. o fetiță de 6-7 ani, singură, cu un bilețel în mina, se căznește să lămurească farmacista:
-pilula de...
farmacista aruncă un ochi pe bucățica de hirtie pe care fetița o ținea în mina:
-pilula de a doua zi ?
-da! spune fetița vizibil ușurată.
-să vad ce am, dacă am... spune farmacista și incepe să caute in sertare.
deja noi, cei 5-6 adulți de la cele 2 case, deveniserăm atenti și probabil fiecare incepuse să-și incropescă o părere despre nefirescul situației.
farmacista se intoarce și-i spune fetiței, pe ton de glumă:
-uite, am găsit, dar ai grijă să nu mai rămîi gravidă!
lumea rîde zgomotos.
-dar nu eu,... ingaimă fetița rușinată.
-știu, știu, am glumit.

contrariată de situație, dar mai ales de gluma nesărată a farmacistei, îi povestesc soțului întîmplarea. indignat de nesimțirea mamei, care după ce că și-a făcut de cap fără să se protejeze, n-a fost in stare să-și miște fundul și și-a trimis fetița (ma rog, exprimare nu chiar asa cenzurată:), a constatat că probabil n-are nicio greață s-o trimită și după prezervative. eu am încercat să mă gîndesc la motivul pentru care o mamă și-ar expune copilul la situația asta. știu cum e să nu ai timp, ca mamă. sa fi fost bolnavă, mă indoiesc, in situația dată. poate că mai avea un copil mic acasă, pe care nu avea cu cine să-l lase. e singurul motiv pe care l-aș accepta, cred. dar de ce nu l-a trimis pe cel cu care iși petrecuse noaptea ? poate plecase la lucru de dimineață ? nu știu. o să spuneți că sint cazuri dramatice în care parinții abuzează de copii, aici a fost ceva inofensiv. alți părinți își trimit copiii după băutură, droguri, îi vînd, cîte și mai cîte nenorociri.
cred că dacă farmacista i-ar fi spus fetiței ”uite, am găsit, dar să-i spui mamei să nu te mai trimită niciodată pe tine să cumperi asta”, ar fi fost o cu totul altă abordare a situației, și pentru cei implicați și pentru cei ce au asistat. eventual să-i fi scris și mamei un mesaj pe versoul bilețelului ei.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin