marți, 13 aprilie 2010

tehnica scuturatului

cum bine zicea mara aici, mamele de baieti invata sa faca tot felul de chestii si adopta practici la care odinioara s-ar fi gindit cu sila (a se citi "le displacea profund"). iata cum copilul, ajunsi la piata (in drum de la gradi spre casa), se cere la pipi. desi fusese intrebat in prealabil, inainte de a parasi incinta gradinitei, refuzase categoric. toalete nu erau la vedere, si chiar si asa, ideea de a intra intr-o toaleta din vecinatatea unei piete e un act criminat pentru nas, ficat si pantofi. si uite asa, azi la ora la care se intorceau oamenii de la munca, carind sacose cu ceapa verde si spanac, eu imi ajutam fiul sa faca pipi pe spatiul verde de linga piata, intr-o parcare de excavatoare, in pozitia ingrata de a fi mama unui baietel prea mic sa faca pipi singur outdoor (cunoscatorii stiu diferenta intre in-out), si prea mare sa-l agat de sub genunchi ca pe fete. citeva chestiuni trebuie sa retinem de aici: am reusit sa nu(-l) stropesc pe blugi, ci doar pe mina (mea); am constatat ca-ti trebuie o tehnica precisa si nu haotica; "mami, daca porneste excavatorul si ma sperii cind fac pipi ?"(de parca asta imi lipsea...) si "uite, mami, ud iarba ca ploaia, sa creasca mare".

 

8 comentarii:

  1. @alina: mustacesti , ai ?:)

    @martha: take it easy ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. Ai avut noroc! Pe mine m-a certat cuplit o doamna in varsta cand fi-mea a facut pe spatiul verde din spatele unui bloc, pe la 3 ani. Tot de la gradi veneam si nu aveam alta optiune. Si am patit-o si pe la munte cand avea vreo 2 ani si nu facuse niciodata "in natura". I-am spus sa faca langa un copac, dar ea nu pricepea si zicea sa ne intoarcem acasa "la olita ei" (plecasem de vreo 2 ore). Numai varul ei (mai mare cu un an) a reusit s-o convinga aratandu-i cum se face si spunandu-i ca se va distra maxim si va uda copacul sa creasca mare! ;-)
    c flower

    RăspundețiȘtergere
  3. waw, ce cunoacut imi este momentul!Asa ca stai linistita, nu sunteti singurii! :)
    Probabil ca se va mai repeta, eu nu-mi fac atatea griji, e copil, decat in bude publice si pline de toate cele, mai bine in natura; in fond sunt situatii cand nu-i poti cere unui copil de cativa ani sa se abtina o ora de la pipi!

    RăspundețiȘtergere
  4. dupa mai bine de 2 ani tot ma ud pe mana :))
    si tare as vrea sa-l conving sa se ude el (mu ha ha) da' nu-i fraier :)))

    RăspundețiȘtergere
  5. Bucura-te cat poti! Aici nu e voie in natura sub nici o forma. Desi am auzit parinti care au reusit sa scape de organele competente doar cu rugaminti si cu explicatia faptului ca respectivul copil era intr-adevar prea mic sa se poata abtine. Pana la o buda publica. Care se gasesc intr-adevar la toate colturile. Si cu o singura exceptie, in 7 ani de zile nu am gasit una care sa-mi agreseze oricare din simturi... Dar asta e deja alta poveste... Ma scuzi dar si eu am mustacit a ras, asa, ca intre mame de baieti :-)

    RăspundețiȘtergere
  6. @c flower: nu te-am vazut de mult! baietii s-au scos, nu ii gidila iarba la fund si nici nu risca sa-i ciupesca ceva :)

    @deea: sint convinsa ca se va mai repeta, dlui era foarte incintat

    @diana: chestia e ca acasa la toaleta mai face si singur, se sprijina de vas. afara n-a vrut, "s-a spalat pe miini" gen "mami, tine tu" :)

    @simona: daca n-ar fi asa multa zapada, in Canada as emigra. urasc sa vad masculi feroce la pipi pe marginea strazii, cind exista benzinarii la tot pasul. cred ca in toaleta aia impu tocmai fusese un roman :))

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin